Idag är det val till Europaparlamentet

EU-flagganJag tycker att du ska rösta i valet till Europaparlamentet idag. Om du känner dig osäker och oinsatt så kan jag säga att alla röster räknas ändå och alla röster som inte är på Sverigedemokraterna är en röst för att SD kanske inte kommer in i parlamentet. Detta vore en enorm framgång och inte alls bra för dem att ha med sig in i höstens val. Tänk på det idag.

Själv kommer jag att lägga min röst på Folkpartiet, för att de tydligt står upp för alla människors lika värde, ett tätare Europasamarbete och fri rörlighet över gränserna. Jag är också oerhört stolt över att rösta på ett parti som anser att man borde kunna söka asyl på en ambassad utanför Europas gränser. Det skulle göra oerhört mycket för de som idag flyr sina hemländer på grund av krig och förföljelse.

Birgitta Ohlsson förklarar bra varför det är självklart för mig att gå och rösta idag och att rösta på Folkpartiet:

Jag har ännu inte helt bestämt mig för vem jag ska kryssa i valet, men det står mellan några riktigt kompetenta kvinnor och män. Det lutar åt att jag kryssar en kvinna som jag vet kan sina EU-frågor och är feminist. En annan fantastisk kandidat, som också skulle kunna få mitt kryss idag är Marit Paulsen. Förutom att hon är fantastisk när det kommer till djurens rättigheter så har hon skrivit en mycket gripande bok, Liten Ida. Läs den om du inte gjort det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.