Husköp och social distansering – marssummering 2020

Huset

Det bästa med mars 2020: Detta hus blev vårt!

Mars har varit en helt galen månad. För alla. När jag planerade hemresa till föräldrarna i Lidköping över påsk, tog coronasmittan fart i norra Italien. Nu sitter vi här och jobbar hemma och hoppas på bättre tider. Alla resor i närtid är avbokade. Livet kunde varit roligare, helt klart. Som extrovert känns det skitjobbigt att inte få träffa folk. Eller det gör det kanske för introverta också, men mitt behov av att prata med andra är enormt.

Mitt i allt mörker har vi gjort något skoj: vi har köpt ett hus! Med tanke på den osäkerheten som nu finns i bostadsmarknaden är lättnaden enorm. Den eventuella vinst vi skulle kunna göra i och med att börsen rasar skulle kanske varit så mycket mer ångest över att ingen vill sälja. Att vänta var inget alternativ för oss. Sedan fick vi ett så fint hus! Vi har tittat på många helt ok hus, men det vi sedan köpte hade nästan allt vi önskade oss. Det känns helt fantastiskt att vi ska få flytta in där i sommar.

Min läsning

Just nu ligger jag fyra böcker före mitt läsmål enligt Goodreads. Jag lyssnar mycket när jag hämtar och lämnar på förskolan och detta i kombination med att jag lyssnar mest på Tove Jansson gör att det blir mer läst. Detta trots att jag gett mig på Som pesten av Hanne-Vibeke Holst på 800 sidor!

Tolv månader – tolv länder: I mars bockade jag av Swaziland efter att ha läst boken Teaching English in Swaziland av Sarah Mkhonza. Om engelsk litteratur med ett Swaziland-perspektiv. Då har jag fem länder kvar innan jag kan säga att jag läst mig runt hela jorden:

  • Centralafrikanska republiken
  • Djibouti
  • Ekvatorialguinea
  • Mauretanien
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Sydafrika har kommit lite i skymundan, även om jag lånat hem massa sydafrikanska böcker från bibblan. Jag läste André Brink och boken En torr vit årstid. Jag tyckte att det var en bra bok, men tajmingen med coronaisolering gjorde den inte helt rättvisa.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Jag har läst en kvinna på min boktolva, Eileen Chang, som jag skrev om i julas och blev sugen på att läsa. I år gavs hon ut på svenska för första gången. Tajmingen är oslagbar!

Semesterutmaningen Malta: Nu blir det väl ingen resa till Malta, men det hindrar mig inte från att resa i böckernas värld. Innan jag slutade åka till jobbet läste jag Of cloves and bitter almonds av Lou Drofenik, en författare som är född och uppvuxen på Malta, men som idag bor i Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.