Recension: Fleiss, Anna & Mancuso, Lauren; Feminist icon cross-stitch; 2017

Feminist-icon cross-stitchTidigare har jag skrivit om Anna Fleiss och Lauren Mancusos korsstygnsbok med kända rockkvinnor. De har även gjort en med feminister och självklart har jag införskaffat även Feminist icon cross-stitch. Jag har inte mina moulinégarn eller aidaväv hos mig så jag kan tyvärr inte visa upp er något resultat av mönstren. Än.

Feminist icon cross-stitch är full av feminister. Eftersom boken är amerikansk, så är det en stor övervikt för amerikanska feminister. Där hade det varit roligt att ha en svensk variant, men man kan inte få allt. Giganter som Simone de Beauvoir och Virginia Woolf är ändå med och mer samtida ikoner som Hillary Clinton och Malala.

Jag funderar på att brodera Virginia Woolf och Rosie the Riveter. Det finns också feministiska budskap att sy, men de var om möjligt ännu mer amerikanska. Även om ”Womens belong in the house and the senate” är rolig, så känns det inte som att jag har någonstans som det passar.

Vi flyttar ju snart till hus och jag ska fundera på var jag kan sätta upp feministiska broderier. Där finns det ju gott om plats!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Feminister i korsstygn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.