Recension: Drofenik, Lou; Of cloves and bitter almonds; 2008

Of cloves and bitter almondsMin lilla semesterutmaning med tema Malta tog mig till ett möte med den maltesisk-australiensiska författaren Lou Drofenik. Of cloves and bitter almonds utspelar sig mestadels på Malta och handlar om den lilla öns kvinnohistoria.

Sylvia är född på Malta, men träffar en man från Australien och bestämmer sig för att flytta med honom dit, trots att hon kommer att sakna sin familj. En dag upptäcks ben vid hennes mormors hus och det inspirerar Sylvia att skriva om kvinnors historia. Vi får följa flera nedslag i den maltesiska historien, främst på medeltiden, och Sylvia/Lou skriver om hur kvinnorna hade det då. Sylvia själv går en akademiska bana i Australien och engagerar sig i en feministisk grupp. Det finns anledning att tro att ganska mycket Sylvia är Lou själv.

Jag tyckte mycket om att följa Sylvia och hennes familj på Malta under 50- och 60-talen och senare i Australien. Men jag tyckte att det blev lite upphugget med de instuckna, ganska långa, historierna om kvinnor förr i tiden. Jag vet att boken fått priser, men mig föll det helt enkelt inte i smaken. Men något har jag i alla fall lärt mig om Maltas historia!

Läs mer: Amazon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.