Läshelg i Varberg med mer boksnack än läsning

Nej, jag läste inte jättemycket i Varberg. För det är jag alldeles för social. Jag tog faktiskt lite tid för mig själv och slappade på mitt rum och bloggade. Och jag läste lite. Men främst har jag pratat, om livet, böcker politiken och allt möjligt annat. Bokbloggarna är inte bara mina kollegor i bokbloggosfären, de är också mina vänner. Helgen i Varberg var alldeles alldeles underbar!

Bokbloggarmaffian på Gästis

Här är det härliga gänget som gästade Gästs i helgen.

Leninbadet

Jag började lördagen med ett bad i Leninbadet. Det ingick ett besök i hotellpriset och jag och två till la oss där efter frukost. Det var otroligt mysigt, varmt och härligt. Men som den viking jag är, klarade jag inte av att basta efteråt. Nej ett snabbt bad i kallbadet och sedan i en snabbis igen och sen fick det vara bra. Resten av dagen dagen fram till nästa aktivitet tillbringade jag på stan och på rummet med sushi och godis. Jag trodde att jag skulle känna mig ensam, men jag valde faktiskt själv att avboka lunchen till förmån för att få vara lite själv. Det var lite nytt för mig!

Bokbytartajm på Gästis i Varberg

En av de organiserade aktiviteterna var en bokbytarstunden. Här är de böcker som folk tagit med. Jag bidrog med Trädet och vinrankan av Dola de Jong och jag fick Tidens larm av Julian Barnes. Boken jag fick skulle handla om förföljelse i Sovjetunionen och det tyckte jag lät väldigt spännande!

Fin inför middag på Gästis i Varberg

Camilla, bokbloggarmaffians egen smyckesdesigner, hade passat på att ta med sig lite för försäljning. Jag fastnade för detta underbara rosa smycke, gjort av nagellacksrester. Dressad i min nya klänning och mitt nya halsband gick jag på middag med efterföljande bokquiz. Jag visade gamla festartakter och stängde baren (inte så svårt, den stängde tolv) och tillhörde gänget som gick och la sig sist båda kvällarna.

Böcker från Gästis i Varberg

Det fanns mängder med bokhyllor på Gästis och vi som valt bokälskarpaketet fick ta med oss fem böcker hem. Jag hade inte tänkt att göra det, men så hittade jag en Ulla Trenter. Henne hade jag inte läst och hann inte heller läsa ut, så hon fick följa med hem. Riikka Pulkkinens Sanningen tänkte jag inför finskan i utmaningen månadens språk, likaså Eeva Kilpi som jag verkligen gillar. Edwidge Danticat som är från Haiti har jag tidigare bara läst en novell från, så hon fick också åka med hem. Starka kvinnor, däremot, läste jag ut och lämnade kvar. I min hylla hittade jag tre nobelpristagare och en kirgisisk författare (som jag redan läst), men ingen världsomläsare som saknade Kirgizistan anmälde sig. En var spekulant på nobelpristagarna, men var som jag en person med alldeles för mycket böcker hemma.

På söndagen var vi ett gäng som gick ut och raidade (tog en speciell pokémon tillsammans, för den som inte fattar). Vi slog oss ihop med ett lokalt raidgäng och fick en trevlig nördstund tillsammans. Efter helgen i Varberg är det lättare att ta sig an vardagen med alldeles för mycket snö och ungar som inte vill somna på kvällarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.