Hittat i hyllan: Ett hjärtslag från döden av Maggie O’Farrell

Ett hjärtslag från döden

En bok jag hittade i min bokhylla som jag vill tipsa er läsare om är Maggie O’Farrells Ett hjärtslag från döden. Det är egentligen ingen roman, utan mer en slags självbiografi men bara de historiska ögonblicket i författarens liv då hon varit nära döden. Boken är utgiven på Etta, en del av förlaget Sekwa.

Det låter inte alltför upplyftande att läsa en bok om nära-döden-upplevelser, men Ett hjärtslag från döden är så mycket mer. Det är en feministisk resa genom den brittiska historien med fokus på kvinnor, mödravård och valfrihet. Jag fick möjlighet att träffa Maggie O’Farrell på bokmässan 2018. Tyvärr via länk, då hennes otter blivit dålig (den som läst boken förstår). Jag ställde då just en fråga kring hennes förlossning och val av kejsarsnitt (som hon aldrig fick). Hon berättade att det var en stor fråga i Storbritannien.

Första kapitlet knockade mig totalt. Jag vill inte skriva om det eller avslöja hur det slutar. Bara läs det. Efteråt lovar jag dig att du kommer att läsa resten av boken också. Starkare inledning på bok har jag sällan skådat. Dessutom håller resten av boken samma höga klass och slutar i samma stora stil. Den här boken kommer att stå i min hylla för alltid. Jag kommer aldrig att göra mig av med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.