Recension: Hedlund, Helena; Kerstin, livet och döden; 2020

Kerstin, livet och dödenKerstin, livet och döden av Helena Hedlund gick samma hemska öde till mötes om Bäckahästen och finns inte längre i vår bokhylla. Som tur är finns Storytel och vi kunde läsa klart den ändå. Vi har tidigare läst Det fina med Kerstin och Att vara Kerstin. Böckerna är för barn i åldrarna 6-9 år och de är utgivna på Natur och kultur.

Kerstin är ett introvert barn som tycker att förändringar är jobbiga. Det är nu sommarlov och hennes bästa vän Gunnar har fått en kompis som är på besök med sin pappa i flera veckor. Kerstin tycker att det är tråkigt att Pavel är där, för det känns nästan som att han och Gunnar är kära i varandra. Efter ett tag kan Kerstin se hans kvaliteter och de börjar leka alla tre. De letar efter Kerstins katt tillsammans, men när han hittas blir det förfärligt sorgligt, för Kattegatt är gammal och sjuk.

Jag tycker att det är fint att en introvert flick får vara huvudperson i en bokserie. Det brukar vara extroverta och äventyrliga barn, i alla fall i de böcker vi läser. Selma tycker att Kerstin är lite jobbig, kanske för att hon inte känner igen sig i henne. Hon tycker att det är plågsamt när Kerstin blir kattbiten, men inte berättar något eller döljer saker som helt uppenbart inte borde döljas. Jag kan tänka mig att igenkänning är hög hos andra barn och det viktiga är att det finns böcker för alla barn. Selma tycker om böckerna, även om Kerstin är lite jobbig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.