Recension: Henry, Emily; Bokälskare; 2022

BokälskareJag började året med att lyssna på en feelgoodroman. Emily Henry har jag tyckt om förut så jag valde hennes nya bok Bokälskare, som kändes som en bok helt i min smak. Jag har läst Emily Henry förut och hon är en feelgoodförfattare som jag tycker om. Jag lyssnade på boken på Storytel, inläst av Hanna Dorsin. Bokälskare är utgiven på Lavender Lit.

Nora är en litterär agent som lever ett singelliv utan plats för någon man i New York. Hennes älskade syster Libby lever ett helt annat liv och är höggravid med sitt tredje barn och lever på marginalen med sin man på Manhattan. Nora gör allt för sin syster, så när systern föreslår en semester bara de två i en håla i North Carolina, säger hon ja. Sunshine Falls är orten för deras favoritroman. Det ser ut att bli en bra semester, men redan första dagen springer Nora på den buttra förläggaren Charlie, som hon har ett allt annat än trevligt förhållande med.

Ni förstår huvuddragen redan här. Charlie är inte dum i huvudet, utan i själva verket en bra kille. I övrigt är inte boken så förutsägbar. Den handlar om syskonens relation, om deras mamma som dött och om hur Nora tagit på sig kanske lite för mycket av mammans uppgifter efter hennes död. Samtidigt har Charlie en hel del att ta tag i gällande hans eget liv. Allt detta tillsammans ger en spännande, fin och romantisk feelgood som passar utmärkt att läsa i detta otröstliga januarimörker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.