Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Hedlund, Helena; Att vara Kerstin; 2018

Recension: Hedlund, Helena; Att vara Kerstin; 2018

Att vara KerstinDen andra delen i serien om Kerstin av Helena Hedlund heter Att vara Kerstin och den har jag och min dotter läst i höst. Den första boken Det fina med Kerstin, läste vi i våras. Det är fina lågmälda böcker som både min dotter och jag uppskattar mycket. Böckerna är utgivna på Natur och kultur.

Kerstin är nu bästis med sina granne Gunnar och de trivs bra ihop. Kerstins värld blir dock mer komplicerat när det kommer fram att Kerstins förra bästis Fatimas föräldrar ska skilja sig. Kerstins mamma är på Mallorca med sin syster för att hon har 40-årskris. Tänk om hon också vill skilja sig och flytta till Mallorca? Gunnars mamma har problem med vildsvin i trädgården och tjatar om att flytta tillbaka till Stenungssund. Kerstin och Gunnar lyckas köpa vargkiss på nätet, som ska vara bra mot vildsvin, för Gunnar vill inte flytta.

Det är mycket som trasslar till sig i Att vara Kerstin. Precis som i Det fina med Kerstin vågar Kerstin inte säga vad hon tänker och det är därför det ofta blir mer fel än vad det skulle kunna bli. Kerstins mamma kommer hem från Mallorca med ett K tatuerat i ett hjärta och när läraren Kenneth säger att det kanske skulle kunna stå för Kenneth, så börjar Kerstin misstänka det.

Selma tyckte mycket om även den här boken om Kerstin, men nu tyckte hon att det blev lite väl pinsamt ibland. Själv tycker jag att det är fint och vardagligt och det är spännande att läsa om en karaktär som är så pass annorlunda från mina egna. Jag tror att det är för att hon inte känner igen sig som Selma lägger sig under täcker när det blir lite väl tilltrasslat, men det är viktigt att många olika personligheter får plats i litteraturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.