Recension: Hedlund, Helena; Det fina med Kerstin; 2018

Det fina med KerstinPå bokrean fann jag boken Det fina med Kerstin av Helena Hedlund och köpte den till min dotter.  Hon behöver lite roligare kapitelböcker och eftersom jag inte vill läsa Musse och Helium en vända till (det får maken gör den här gången) så försöker jag hitta annat som passar. Böckerna om Kerstin tänkte jag att vi skulle pröva. De är utgivna på Natur och Kultur.

Kerstin bor på landet och tycker mest om att leka själv. men hennes bästis sedan många år frågar alltid Kerstins pappa om det är ok att de leker efter skolan och eftersom han svarar ja, vågar Kerstin inte säga något. Kerstin vill hellre leka ensam eller titta på sin guldsamling. Hon älskar guld, för guld är som hennes hår. Vissa säger att håret är orange, men det är faktiskt guld. En dag hittar Kerstin en vacker guldring som blir hennes mest värdefulla fynd. Men så säger fröken att hon har tappat sin ring. Vad ska Kerstin göra?

I Det fina med Kerstin får vi träffa ett barn och hennes innersta känslor. Hon tycker inte om förändringar och är mycket rädd för att saker ska bli fel eller pinsamma. Hon klarar inte ens av att säga nej till en vän hon inte vill leka med. Kerstins liv förändras när hon träffar Gunnar, som också en en stor del av boken. Vänskapen med grannen som är lika gammal och lika rödhårig är mycket fin. Både jag och Selma vill mycket gärna läsa vidare om Kerstin och Gunnar och alla andra fina karaktärer i boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.