Recension: Öhrn, Angelica; Bäckahästen; 2022

BäckahästenJag och min dotter Selma har läst Angelica Öhrns Bäckahästen, som är utgiven på Bokförlaget Hedvig.  Tyvärr råkade boken ut för trista möjliga öde på julafton när för mycket godis och tomtegröt i retur fick låta den gå i soporna. Men vi ser fram emot bok nummer två som kommer 2023!

Jakob, Idriz och Roya hänger på en 4H-gård där det finns hästar. En dag kommer det en stor och ovanlig häst till gården, Loke, och alla tycker att han är den vackraste häst de någonsin skådat. Men Jakob håller inte med, han tror att Loke är en Bäckahäst. Det finns såklart inga sagoväsen, därför gör kompisarna narr av Jakob, men han ger sig inte. Han lägger ihop ledtråd efter ledtråd och blir mer och mer säker på sin sak.

Bäckahästen är spännande och lite läskig för de mindre barnen. Selma tyckte att den var bra, men hon var lite rädd emellanåt. Det var dock lagom läskigt och vi läste boken tillsammans och kunde prata om att det är en saga och inte något som finns på riktigt. Dessutom tyckte hon också att Loke var en så vacker häst. Så fint tecknad av Andrea Femerstrand.

1 kommentar

  1. Det var en mycket bra bok måste jag hålla med om!

    Mvh
    Kristoffer Öhrn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.