HBTQ for Putin: Vuxenböcker – Kvinnor som ligger med kvinnor

RegnbågsflagganPutin, nu ska du få lite boktips om böcker där tjejer ligger med varandra. Hemskt, eller hur? Nej, det tycker såklart inte jag eller resten av den vettiga världen, och du skulle nog vinna på att läsa lite så att du kanske blir mindre fördomsfull.

Jag vet att män som har sex med män oftast är mer provocerande för män som inte gillar homosexualitet, men alla andra som deltagit i den här utmaningen, inte minst Sanna som initierat den, har skrivit så bra om bögar i litteraturen, så jag nöjer med med detta inlägg om flator.

Alla Anne Holts deckare om Hanne Wilhelmsen, polisen som både är flata, svår och kör rosa HD. De är både spännande och har intressanta personporträtt.

Stjärnor utan svindel av Louise Boije av Gennäs är en riktig klassiker om kvinnan som lämnar det trygga äktenskapet i den fina förorten för ett liv med en bohemisk flata på Söder.

Isländska Vígdis Grímsdóttir har skrivit en roman, Z – en kärlekshistoria, om svartsjuka och passion där tre kvinnor står i fokus. Det är lesbisk passion som är huvudtemat.

Sofi Oksanen har skrivit en bok som inte handlar om Estland och det är Baby Jane, en bok med psykisk ohälsa som huvudtema och homosexuell kärlek som bihandling.

Man ska icke förglömma Agnes von Krusenstiernas romansvit Fröknarna von Pahlen, och då speciellt den sista boken Av samma blod. Hela serien är en orgie i, för den tiden, ovanliga sexuella förbindelser.

I Selma Lagerlöfs brev till Valborg Ohlander finns inget snusk ens mellan raderna, men man får förmoda att de två hade fuffens för sig i sovrummet när ingen hörde på.

Stål av Silvia Avallone, om två flickor i ett Italien långt bort från turiststränderna är också en historia om att vara kär i någon av samma kön.

Och för den som är riktigt vågad:

Karolina Bångs Cowgirls. Tecknad porr helt utan män och med instruktioner om hur man sätter på en strap-on

2 kommentarer

 1. Vilka fantastiska tips!
  Jag sätter just nu ihop hela jättelistan med allt som alla tipsat om under OS, listan kommer upp imorgon. Den är imponerande!!

   • Hanna22 februari, 2014 kl. 08:57
    Författare
   • Svara

   Åh vad roligt! Jag kom på att jag har några tips till, så ev blir det ett inlägg till imorgon 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.