Från inblåsta på Landsort till skol- och jobbstart – augustisummering 2023

Hugo och Selma börjar skolan

Augusti blev inte så varm och solig som jag hoppades på i juli. Jag hann ändå läsa massor, men inte lika mycket sittande i solen vid husväggen som jag förutspådde. En hel del lästes inne medan vinden ven och regnet piskade. Mysigt också, men inte riktigt så jag tänkte mig semester i augusti. Inte mycket till bad blev det heller. När vattentermometern visade 12 grader gav till och med de små upp badandet.

Sedan var det dags för jobbstart och skolstart och det har gått över förväntan. Den stora ska få betyg, vilket såklart är oerhört pirrigt, och sen har han börjat läsa tyska till föräldrarna stora glädje. Den lilla är ettagluttare nu och hon stormtrivs i skolan. Det är tur att jag har världens roligaste jobb, för jobbstarten har inte alls känts motig. Nu ser gram fram emot nya utmaningar i höst och även längre fram.

Min läsning

Jag har läst massor. Först läste jag ikapp det jag skulle recensera i NU, sedan läste jag lite feelgood för att sen ge mig hän åt Herta Müller och annan svårsmält litteratur. Det har varit en härlig blandning och det är så roligt. När jag började jobba kom tröttheten, den där som alltid kommer i början, och jag drog ner på lästempot enormt. Då började jag istället lyssna på ljudböcker, just nu Historiska medias böcker om världens dramatiska historia. Jag klämmer nästan en om dagen och har läst mig massor om bland annat Ungernrevolten, Mao Zedong och Dreyfusaffären.

Läsa jorden runt: Jag gick all in på semestern och läste som bara den. Följande länder prickades av i augusti:

  • Israel
  • Slovenien
  • Rumänien
  • Colombia
  • Grekland
  • Kamerun
  • Iran
  • Japan

Jorden runt på 80 dagar: Jag tycker att den utmaningen får godkänt. Återkommer med summering!

EU-länder:  Jag är i mål och du läsa mer detaljerat om utmaningen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.