Flyttkartonger och kära återseenden – augustisummering 2020

Shelfie arbetsrum

Mycket kärt återseende av mina böcker!

Nu har vi bott i huset i en månad och jag måste nog säga att även om vi inte har ”kommit i ordning” så har ett hem börjat växa fram. Vi har ett fint vardagsrum som nu snart även ska prydas med tavlor och vi har ett arbetsrum och barnen har egna rum. Antal flyttkartonger minskar och antalet böcker i bokhyllor ökar. Vi bjuder på möbler på auktioner, vi åker till Ikea och vi googlar soffbord och mattor. Som tur är har inte inte slagit i taket med vår inredningsbugdet riktigt än.

Allt annat har också gått bra, såsom inskolning och börja helt ny skola och klass. Allt är ju lite pirrigt i början för alla, men min känsla av skolan är god. Sjukdom drabbade oss i slutet av augusti och skolan hörde då av sig med läxor och erbjudande om att lägga fram böcker. Har ALDRIG hänt under tre år på förra skolan. Då är det bara för oss att hålla tummarna för att den start håller i sig. Och medan vi gör det, skruvar vi bokhyllor.

Min läsning

Läsningen har inte mått så bra av flytten. Jag halkar efter mitt uppsatta läsmål, men kämpar på. Jag har en läsglädje, men måste ofta prioritera att ställa upp böcker i bokhyllor eller att skruva ihop skåp och hyllor. Men jag lyssnar medan jag skruvar och fixar, så helt åt fanders går det i alla fall inte med läsningen.

Tolv månader – tolv länder: Inget nytt, men jag har så smått börjat läsa boken från Mauretanien. Innan december börjar ska jag har läst från följande länder:

  • Djibouti
  • Mauretanien
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Jag har läst Där regnmolnen hopas av Bessie Head, som utspelar sig i Botswana.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Bessie Head, kan jag pricka av.

Hittat i min bokhylla: Jag har nu en ny utmaning som jag tänkte komma igång med snarast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.