Dagböcker från pandemin i Karavan

Karavan

Karavan är världens bästa tidskrift för dem som älskar att läsa böcker från hela världen. I det senaste numret från juni, som jag inte fick förrän nu pga av vår bostadslöshet, fanns det med två mycket spännande texter om pandemin. Den indiska poeten Teji Grover och den argentinska författaren Mariana Enriquez har både skrivit om sin verklighet i den mellanindiska staden Bhopal och Buenos Aires.

Det har nyligen släppts en annan dagbok från pandemin som är betydligt längre. Fang Fangs dagbok från lockdown i Wuhan har översatts till engelska och blivit bok. Den kom ut i maj 2020. Jag blev oerhört sugen på att läsa den, men den är fortfarande lite dyr så jag avvaktar. Jag förmodar, eller kanske snarare hoppas,  att den kommer att bli en bästsäljare.

Ibland recenserar jag texter här på bloggen just där för att jag vill att det ska vara med i mitt bibliotek. Kanske inte är någon mer än jag som bryr mig om det, men utan sådant ordningssinne skulle jag inte driva den här bloggen. Därför kommer jag i väntan på att jag införskaffar och läser Fang Fangs dagbok från Wuhan att recensera de två texterna i Karavan i separata inlägg.

Jag förstår att det kommer att komma mängder med litteratur i coronans spår, men likväl är det viktigt med dessa första litterära texter. Det har säkerligen skrivits många fler, men jag som har ett intresse för kvinnor och kvinnor i andra delar av världen väljer att skriva om just dessa från Karavan. Känner du till fler liknande texter som jag borde läsa så tar jag mer än gärna emot tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.