Feministbiblioteket på Livsskick

Bloggnätverk för hållbar hälsa och sunda ideal

Livsskick är en sajt för träning och hälsa med sunda ideal. De skiljer på hälsa och skönhet och syftet med sajten är att skriva om träning och mat ur ett hälsosamt perspektiv och inte utifrån att man ska bli vacker eller passa in i någon slags norm.

Eftersom kultur är en del av hälsa så fick jag frågan om jag ville vara med i deras bloggnätverk. Efter noga övervägande så tackade jag med glädje ja. Ni kommer därför att se loggan ovan i min sidebar och klickar du på den så kommer du till Livsskicks-bloggarna.

Jag läser regelbundet Liselotte Howard på Livsskick och tycker att hon skriver sunt och bra om hälsa. Jag känner henne personligen också och hon är en riktigt trevlig person. Så ett hett tips är att läsa hennes blogg om du vill ha bra reflektioner om träning och hälsa samt dess baksidor ätstörningar och träningshets. Liselott är dessutom en av Feministbibliotekets med hängivna läsare!

Min egen syn på hälsa är att det viktigaste är alltid att må bra. I mitt liv just nu mår jag sisådär, med tre stora orosmoment; barnlöshet, jobb och artros. Jag måste jobba hårt för att hitta en ny försörjning, så efter att mitt barn och min familj har det bra är prio ett att söka jobb. Men samtidigt som jag söker jobb går behandlingarna vidare och förhoppningsvis lyckas IVF-försök 170 eller nåt och jag blir gravid igen. Det är såklart viktigare än att få ett jobb, men det tar inte lika stor del av min tid. Slutligen så har jag fått diagnosen artros och för att kunna springa igen, något som en gång var en viktig del av mitt liv, måste jag rehabträna och gå ner i vikt. Just nu är allt detta för mycket så den sista biten får jag ta itu med senare. Jag har kommit igång med träningen, men när mina IVF-mediciner kickar in rejält kommer jag absolut inte kunna hålla mig från godis och bragokex och jag tänker inte heller göra det. Viktnedgång får vänta. Det är mycket skönt att ha fattat det beslutet och jag är övertygad om att jag klarar att ta tag i det senare, just för att det handlar om min hälsa och inte mitt utseende.

Nu finns också kategorin hälsa på bloggen om du vill läsa vad jag skriver specifikt om det. (Jag har taggat om några gamla inlägg för den som är intresserad.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.