Läspaus och pussel

Pussel på paddan

Helt plötsligt inser jag att jag inte bara har en ofrivillig bloggpaus utan inte heller har läst på flera dagar. En av orsakerna stavas pussel. Och inte de där stora härliga 3000-bitarspusslen jag la i min barndom, utan en pussel-app på i-paden. Sorgligt men sant.

En av de bakomliggande orsakerna är att det har hänt lite på jobbfronten, först negativt i form av en psykisk svacka och sedan positivt i form av en intervju, en utbildningsdag och lite positiva besked angående sökta jobb. Sedan har jag varit ute och lekt nästan hela helgen samt hunnit med att laga en sjurätters middag till min bror som fyllde 35 igår, men sådant brukar inte påverka min läsning i vanliga fall.

Ni andra bokbloggare har ju varit i Helsingfors i helgen och jag önskade så att jag hade kunnat följa med, men att fira min bror var också roligt och viktigt!

Just nu läser jag fem böcker. Ett recensionsex av en bok jag inte tycker om. Det känns jättejobbigt att behöva läsa ut den. En polsk roman på engelska från 20-talet. Jag kom precis in i den men behöver vara på helspänn för att hänga med. De förklädda flickorna i Kabul på läsplattan som är otroligt intressant och bra, men innehållsmässigt tung och inte passar för kvällsläsning. Dikter av Carol Ann Duffy som är bra, men verkligen inte kan sträckläsas. Och slutligen Sara Waters nya som jag bara hunnit tio sidor i. Känns inte som en optimal läshög för någon som hamnat i pusselkoma, men kanske ska ge mig på Waters iaf. Eller så försöker jag läsa ut någon av de andra så att jag kan lägga den boken till handlingarna.

Hur gör ni för att ta er ur ett tidstjuvsberoende som inte är läsning?

Nu ska jag se färdigt Mästarna Mästare och inte lägga pussel (och inte heller läsa).

2 kommentarer

 1. Jag har nominerat dig till en Liebster Award:

  http://www.ugglanoboken.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

   • Hanna20 april, 2015 kl. 09:28
    Författare
   • Svara

   Vad trevligt! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.