Fantastiska fruntimmer var inte en utmaning som fastnade

12

Jag gjorde utmaningen Fantastiska fruntimmer inför 2020. Den gick ut på att läsa 12 av en på förhand utvald lista av kvinnliga författare som jag ville läsa. Jag klarade inte utmaningen då, men körde på nytt inför 2021. Jag klarade den inte nu heller och att den enda anledningen till att det ändå blev så många som sex lästa kvinnor på listan, beror mer på en slump än ett aktivt val.

Jag kommer inte fortsätta med den här utmaningen, men skulle gärna vilja utforma något liknande, för jag tycker om idén. Det finns klassiska kvinnor och författare som jag är extra nyfiken på, som jag skulle vilja utmana mig själv att ta tag i, men just nu hittar jag inte någon bra form för en sådan utmaning. Någon som har några idéer?

Fantastiska fruntimmer 2021

 • Agnes Lidbeck (Sverige)
 • Agota Kristof (Ungern)
 • Akwaeke Emezi (Nigeria)
 • Esther Singer Kreitman (Polen)
 • Fleur Jaeggy (Italien)
 • Hiromi Kawakami (Japan)
 • Ingeborg Bachmann (Österrike)
 • Koko Hubara (Finland)
 • Linnea Axelsson (Sverige)
 • Mariama Ba (Senegal)
 • Marie Under (Estland)
 • Marina Tsvetajeva (Ryssland)
 • Milena Michiko Flašar (Österrike)
 • Karen Blixen (Danmark)
 • Karin Johannisson (Sverige)
 • Kristina Lugn (Sverige)
 • Petina Gappah (Zimbabwe)
 • Ruth Rendell (Storbritannien)
 • Sara Danius (Sverige)
 • Sara Lidman (Sverige)
 • Scholastique Mukasonga (Rwanda)
 • Thit Jensen (Danmark)
 • Ulrika Linder (Sverige)

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323

  Jag har inget bra förslag på hur man utformar utmaningen, men tycker absolut att du ska prova att läsa Esther Singer. Jag läste hennes Demonernas dans (nyutgivet på Tranan) innan jul. Den gillade jag!

  1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
   • Hanna17 januari, 2022 kl. 01:23
    Författare
   • Svara

   Det var den jag syftade på att jag ville läsa, när jag skrev listan. Ska absolut göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.