Recension: Linder, Ulrika; Återvinningscentralen; 2020

ÅtervinningscentralenJag har tänkt läsa seriealbumet Återvinningscentralen av Ulrika Linder sedan den kom ut. Hur kan man göra en hel bok om ett jobb på en återvinnicentral? Det väckte min nyfikenhet och jag när jag nu åter passerar ett bibliotek regelbundet, passade jag på att låna den. Boken är utgiven på Galago.

Ulrika Linder älskar sitt jobb och Återvinningscentralen är en bok som handlar om hennes vardag, om människor som är bra på att återvinna, dem som är dåliga på det samma, hur du ska återvinna samt lite politik om vilka miljölagar Sverige borde ha. Det sistnämnda visste jag på förhand att jag inte skulle hålla med om och mycket riktigt är det är inte något för en liberal. Men resten av boken är bra! Det är roligt att läsa om hur vi människor beter oss när vi åker till återvinningen.

Jag tyckte om Återvinningscentralen, men såklart överskuggar det politiska budskapet något (nej, jag tycker inte att vi ska begränsa människor i mycket mycket vi får köpa eller hur många resor vi får göra).  Däremot skrattade jag åt krokodilen som blev viral och andra roliga fynd Ulrika gjort genom åren. Det var också en bra lektion för mig vad som ska till återvinningscentralen och vad som ska till återvinningsstationerna.  Fantastiskt att det går att göra en rolig bok om något så vardagligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.