EU-läsning: Spanien

Spaniens flaggaFörra året var jag i Spanien två gånger (Barcelona och Mallorca) och hittade då på Semesterutmaningen. Jag läste massor av spanskt då och kände nu inför EU-läsningen att det räckte att läsa något som fanns i hyllan.

Erfarenheter av Spanien som bokland

Numer ganska stor. Jag läste inte bara kvinnor i förra årets utmaning, utan även manliga författare som Federico García Lorca och Carlos Ruiz Zafón. Zafón har jag läst tidigare. Jag har även läst nobelpristagarna Camilio José Cela och Vicente Aleixandre.

Spansk litteratur i Feministbiblioteket

Spanska intressanta feminister som Nuria Amat och Lucía Etxebarria har jag läst. Stora författare som Mercé Rodoreda, Maria Dueñas och Carmen Laforet  har jag också recenserat. Det finns många fler bra spanska kvinnor i mitt bibliotek, såsom Care Santos och Clara Sanchez.

Nya erfarenheter inför EU-utmaningen 

Jag har läst många katalanska författare och färre från resten av Spanien, men jag tyckte inte att övervikten var så skev att jag borde göra något åt det inför den här utmaningen. Jag valde en författare jag redan har läst, mest för att boken stod i bokhyllan och jag ville inte förta mig på just Spanien som jag avklarade så bra förra året.

Nuria Amat – Det lilla landet: Ett bra val av bok då det handlar om Spaniens och katalanernas historia. Den utspelar sig under efterkrigstiden i Francos diktatur.

Nästa EU-land

Nu blir det dunderlätt för nu är det dags för Storbritannien. Men jag vore inte jag om jag skulle göra det lätt för mig. Från nästa land krävs det fyra böcker, en från varje landsdel. Den uppmärksamme har noterat att jag faktiskt redan klarat av den utmaningen. Jag kommer således tillbaka ganska snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.