Efter en otroligt rolig jobbvår: Äntligen semester!

Bokhög inför semestern

Bokhög inför semestern. Juli 2022.

Ja, jag har världens bästa jobb och ja, jag trivs alldeles utomordentligt, men semester behöver alla – oavsett jobb. Nu har min semester börjat och jag befinner mig på en av jordens bästa platser – på Landsort i svärfars sommarstuga. Barnen leker med kompisar och vi vuxna läser och kollar på utsikten. Det är alldeles underbart här och bättre ska det bli när jag lärt mig att koppla av.

Jag sysslar med läslängtan i sommaroch det är faktiskt läsa jag ser fram emot idag, semesterns första dagen. Det är lite mulet och blåsigt just nu, men det är varmt så det funkar att sitta ute i lä och läsa. Jag har flera böcker på gång som jag är sugen på att läsa; Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén (läses nog ut idag), Du, ich und die Farben des Lebens av Noa C Walkers (om jag pallar att läsa på tyska) och Therese av Steve Sem-Sandberg (som jag tänkt att läsa i många år och nu lovar en följare på Twitter att läsa för att se om den funkar som Baader-Meinhof-litteratur).

Jag kommer att läsa mycket i sommar, vad jag hoppas göra mindre är att störa mig på andra. Jag tänker att det finns orsaker till att vi gör som vi gör, även om inte alla förstår det. Vi måste inte begripa varför folk reser till varmare länder när det är 30 grader i Sverige (det är ju svårt att veta på förhand samt att många bara har semester på sommaren, är några av tusen tankar kring detta), varför man väljer en trång campingplats framför en härligt stor sommarstuga (man kanske inte har tillgång till en sådan till att börja med och det är ju inte så att det kostar lika mycket) eller varför man väljer att tillbringa semestern inomhus (kan finnas miljoner orsaker till det).

Hoppas du får fin och skön ledighet när det är dags för dig och hoppas att du fyller din semester med mycket läsning (för jag tror att personer som läser min blogg uppskattar just det). Nu ska jag ta min tekopp och sätta mi i blåsten och läsa lite bok!

2 kommentarer

    • Anna2 juli, 2022 kl. 10:59
    • Svara

    För många är en trång campingplats det som man har råd med, väldigt övremedelklassig utkiksplats du hamnade på i den här spaningen. Många kan inte heller välja när de ska ta semester, vill man då uppleva konst, kultur eller annan natur än den vardagliga så får man resa när det är möjligt. Nu störde jag mig väldigt på ditt inlägg, det var väl just det som var meningen. Jag ser att vi har många böcker gemensamt i våra högar, ser fram emot att prata om dem.

    1. Nu tror jag att du missuppfattade mig. Jag har sett folk ha just detta perspektiv, att de inte kan fatta att folk campar, medan jag med mitt inlägg försökte få oss att sluta med det. Precis som du skriver har folk inte alltid råd, men det spelar ingen roll om folk har råd eller inte. Vi behöver inte lägga oss i och ha synpunkter på andra människors val. Jag är själv uppväxt på campingplatser på somrarna och det var en kombination av aktivt val och inte ha råd med andra alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.