Jobbslutspurt och Berlin – junisummering 2022

Drink i Berlin

Det är tur att jag har världens roligaste jobb, för i år blir det bara fyra veckors semester och dessutom en jäkla slutspurt innan semestern. Det har varit tufft, stundvis riktigt tufft och i skrivandets stund är det inte över än. Jag är dock ute på landet nu och kan gå all in semestermode när arbetsdagen är över. Och det ämnar jag att göra.

Juni har varit en bra månad. Mycket klänningsbärande, en del badande och trevligt midsommarfirande. Det var lite kallt i början, så vi har inte invigt vår närmaste sjö för året än. Höjdpunkten var såklart vår resa till Berlin med barnen. Det var en mycket fin resa som blandade nöje med bildning och jag fick barnen historieintresserade.

Min läsning

Jag satsar på längtansläsning i sommar och inför semestern har jag verkligen levt upp till det. Men det har varit mycket att göra, så även om en bok lästes under midsommardagen så ligger jag efter årets mål på 120 böcker. Jag är dock inte orolig eftersom jag går på semester idag och har med mig en massa böcker att längta till ut till Landsort!

Läsa jorden runt: Jag ska läsa böcker från 40 länder och i maj blev det tre nya länder så jag är uppe i 19 totalt. De nya länderna var dock inte superspännande länder.

  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Irland

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var Irland och jag läste Ruth & Pen av Emma Pine.

Semesterutmaning 2022 – Läsa något tyskt: Jag har läst Das Gutachten av Jennifer Daniel, som jag köpte i Berlin. Lite roligt är att jag även lyckades få min pappa att läsa den! Han pratar också bättre tyska än de flesta, men det var längesedan han läste något på det språket. Serieböcker, dessutom spännande sådana, visade sig vara bra för oss båda. Det återstår att se om jag läser ut den tyska romanen som jag läser just nu,  Du, ich und die Farben des Lebens av Noa C Walker.

En miniklassikerutmaning: Jag gick ut hårt och läste Rapport från en skurhink av Maja Ekelöf från 1970. Jag tyckte mycket om den. Då har jag klarat den utmaningen!

Hyllvärmare: Jag koncentrerade mig på nya böcker i juni samt det jag hittade på Storytel.

Bokcirklar: Vi samtalade om den fantastiska boken 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld av Elif Shafak från Turkiet i jorden runt-bokcirkeln. Jag diskuterade även den i Tranas egen bokcirkel på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.