Bredvidläsning: Ett budskap från Ukraina av Volodymyr Zelenskyj

Ett budskap från UkrainaNär jag gick förbi antikvariatet bredvid mitt gamla jobba kunde inte jag inte låta bli att köpa boken i skylten, Volodymyr Zelenskyjs bok Ett budskap från Ukraina. Det är en samling av hans tal från ett knappt sin presidentperiod fram till boken gick i tryck. Boken kom ut hösten 2022. I Sverige är den utgiven på Fri tanke.

Talen som den ukrainska presidenten har hållit handlar om hotet mot Ryssland, Ukraina som självständig nation med egen historia och egen kultur och sedan såklart om ödet ryska anfallskriget och hur det påverkar landet. Det är mycket engagerat och det märks att presidenten har en stor kärlek för sitt land, men också känner hotet från Ryssland, långt innan vi i väst tog det på allvar.

Ett budskap från Ukraina är en ganska kort bok som du läser på några kvällar och jag tycker verkligen att du ska göra det. Den förklarar ett och annat som vi behöver veta om konflikten och ett och annat som vi borde vetat för länge sedan. Vi borde tagit hotet från Ryssland på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.