Nytt jobb och förändringar på bloggen – januarisummering 2023

Kungsberget 2023

2023 började med miniskidresa till Kungsberget med familjen och sen var det bara fullt ös från början. Nytt jobb som chefredaktör på den liberala tidningen NU skulle kombineras med att avsluta mig själv på Liberalernas Stockholmsförbund. Otroligt nervöst innan, men det blev mycket roliga och lärorika veckor i januari.

Nytt jobb på en tidning innebär lite förändringar för bloggen. Jag har inte längre samma publiceringstakt som tidigare. En del saker jag skrivit här, kommer att skrivas för tidningen och jag kommer att hålla bloggen till recensioner och mer personliga läsutmaningar. Och såklart ett och annat inlägg om livet och familjen. Jag hoppas att ni fortsatt kommer att känna igen er!

Min läsning

Nytt jobb och nya utmaningar kan bli tufft, det är svårt att veta nu. Jag har ställt in mig på att ”bara” läsa 100 böcker i år. Jag ligger hyfsat till även om jag inte orkat läsa så mycket hittills i år. Några utmaningar har hittills utkristalliserat sig, men det blir säkert fler vad det lider.

Läsa jorden runt: Det är ju januari och då blir det en del. Jag läste från fyra länder och fler är på gång!

  • Sverige
  • USA
  • Ukraina
  • Tyskland

EU-länder: Jag ska försöka läsa från så många EU-länder som möjligt under Sveriges ordförandeskap och som ni kan se ovan så kan jag pricka av två länder, Sverige och Tyskland.

Röster från Ukraina: Jag läste två ukrainska verk. Dramat The Babylonian captivity av Lesja Ukrajinka från 1916 och Volodymyr Zelenskyjs tal samlade i boken Ett budskap från Ukraina från 2022 (recension kommer).

Bokcirkel: Jag har bokcirklat Härkomst av Saša Stanišić, som jag läste förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.