Bokmässan 2022: Jorden runt i seminarier

Jorden runt

Jag läser jorden runt, igen och igen. På bokmässan kommer naturligtvis världsläsning stå i centrum när jag väljer seminarier. Sydafrika som hedersgäst kommer jag såklart att följa och även röster från Ukraina. Jag har skrivit om det förut. Det finns även andra seminarier som jag ser fram emot ur ett världsläsarperspektiv. Det är inte riktigt lika fullt med gäster från olika länder, som det varit förut, men jag har sett att det kommer att vara mycket spännande saker som händer på Globala Torget.

Argentina

Samanta Schweblin som skrev Kentukis kommer till mässan. jag tyckte mycket om boken, som handlade om några leksaker som spårar ur. En dystopisk framtidsskildring eller någon slags analys av samtiden, skulle man kunna kalla det. Ska bli oerhört intressant att höra var hon har att säga om boken!

Indien

Jag såg att Linda Enligt O skulle gå på ett seminarium om en bok från Indien om sex och skam i sociala medier och det lät oerhört spännande!

Irland

Marian Keyes! Min stora feelgoodidol i början av 2000-talet. Har inte läst hennes senaste, men ser fram emot att göra det.

Italien

Ilaria Tutis deckare har jag läst med stor behållning och ser fram emot att höra henne på mässan.

Sydafrika

Inför bokmässan har jag läst Koleka Putuma och henne ska jag lyssna på. Damon Galguts Löftet är nästa bok i bokcirkeln Läsa jorden runt, så han ser jag också särskilt mycket fram emot. Fler sydafrikaner är på plats och jag kommer att skriva mer om alla möten när jag kommer hem. Även Lauren Beukes kommer till mässan och jag ska försöka lyssna även på henne.

Tyskland

Jag tar mitt mässbesök till en helt ny nivå – seminarium på tyska! Samhällsutmaningar i tyskspråkig litteratur ska bli intressant.

Ukraina

Jag har tidigare skrivit om Oksana Zabuzjko och Andrej Kurkov. Jag ser också fram emot Victoria Belim, som kommer på svenska på Brombergs i höst och Larysa Denysenko, som gett ut en barnbok på Bonnier Carlsen i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.