Stockholm Literature – jag var där!

Stockholm Literature

Idag var jag och en kompis på Stockholms Literature på Moderna Museet. Det var en dag med massor av föredrag, både sådana som ingick i entrébiljetten och så sådana man fick betala extra för. Vi hade bara köpt till ett föredrag av Chimamanda Ngozi Adichie, den nigerianska författaren som just nu är högaktuell med boken Amerikanah.

Jag trodde att det skulle vara lite mer bokmässeaktigt, men förutom de programpunkter som fanns så var det inget. Vi hade i vilket fall som helst trevligt, åt tårtbuffé och fikade med bokbloggare. Jag fick träffa Anna och Linda och det var roligt!

Chimamanda Ngozi Adichie talar på Stockholm Literature

Det var ett fantastiskt föredrag om kolonialismens inverkan på dagens Afrika. Hon pratade om att det inte alltid bara är välgörenhet Afrika behöver, utan också en insikt i att mycket av den fattigdom som finns där idag är orsakad av kolonialismen. Hon var inte bara en engagerad talare, hon var även rolig också:

Moderatorn: Vad skulle du säga om Sverige då, som inte koloniserade något annat land fast vi kanske ville?
Chimamanda: Jag tycker du ska fråga norrmännen om den saken.

Jag och Chimamanda Ngozi Adichie

Jag fick en autograf i mitt ex av Amerikanah och såhär glad var jag då. Stort.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • sven26 oktober, 2013 kl. 11:46
  • Svara

  Oj vilken snygg klänning Hanna har.Den ser afrikansk ut.Europeerna borde lära sig av Afrika hur man klär sig.De klär sig färgrikt medan europeerna bara klär sig i svart.

   • Hanna27 oktober, 2013 kl. 09:21
    Författare
   • Svara

   Tack! Jag klär mig ofta i färg, gillar starka färger.

 1. Kul att ses Hanna! Jag önskar att jag hade hunnit stå i just den signeringskön! Avundsjukans färg är grön!

   • Hanna27 oktober, 2013 kl. 11:55
    Författare
   • Svara

   Det var verkligen kul! Det kommer fler tillfällen, eller kanske andra spännande författare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.