Böckerna jag släpade hem från Bokmässan

Böcker från Bokmässan 2013

Det blev en hel del böcker med hem i resväskan från bokmässan. Vissa fick jag som recensionsex, men många köpte jag.

Ni som hänger med mycket här på bloggen vet att jag kör novell-lördagar där jag främst recenserar noveller från Tranans berättarserie. Jag passade på att köpa tre stycken samt en afrikansk kärleksnovellsamling till mässpris:

Georgien berättar: Goris fästning
Brasilien berättar: Ljus av steg
Polen berättar: Navelsträngen i jorden
Kärlek x 21 – afrikanska noveller

Jag tittade förbi ett för mig nytt förlag, Thorén och Lindskog, som ger ut tyska böcker. Det var roligt att de kände igen mig för att jag recenserat en av deras böcker nyligen (Adams arv). Jag blev rekommenderad två böcker som jag köpte:

Flickan av Angelika Klüssendorf
Kattbergen av Sabrina Janesch

Personer på Silc förlag träffar jag alltsom oftast hemma, men såklart ville jag besöka dem på mässan. Kom hem med två av deras böcker:

Inget är bara för män av Mia Gröndahl (red)
Det tomma hemmet av Lidia Tjukovskaja (reviderad av bland annat min kompis Amanda Lövkvist!)

Det sista jag gjorde på fredagskvällen innan jag lämnade mässan var att upptäcka de baltiska montrarna. Den litauiska hade novellsamlingar som de delade ut gratis. Jag blev glad för att de var gratis och tjejen som gav dem till mig var förvånad och glad över att jag ville ha dem.

No men, no cry – contemporary Lithuianian women’s prose
Sex, Lithuanian style

Vissa köpte Caitlin Morans bok Moranatology och fick den signerad. Jag var för snål för att betala 199 kr för den. Tycker att det borde vara billigare på mässan. Hade jag stannat längre hade jag kunnat få Sofi Oksanen att signera en bok som jag skulle behöva köpa fast jag redan har den. Istället köpte jag en bok av en i Sverige tämligen okänd rumänska och fick den signerad. Det är lite kul i alla fall. Från 10tal förlag:

Himlen i magen av Ioana Nicolaie

Som den småbarnsmamma jag är så kom jag hem med massor av barnböcker.

Från Olika förlag:

Bumbum-serien av Ann-Christine Magnusson
Simri på hattäventyr av Karin Salmson och Maria Clason
Orättvist! av Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund (Present till min vän Ninas barn, som tack för att jag fick bo hos familjen under mässan.)

Från Sagolikt förlag av Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist:

Johan och Jösta
Andnöd

Från Alfabeta:

En anka är bra att ha av Isol

Nu har jag att läsa skulle man kunna säga.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Marie29 september, 2013 kl. 09:30
  • Svara

  Skriv vad du tycker om Himlen i magen. Var nyfiken på den redan innan Babel. Kanske beror det på Hilda…

   • Hanna29 september, 2013 kl. 10:00
    Författare
   • Svara

   Jo, det kan nog ligga sådant bakom för mig också 🙂 Jag läser nog snart ut den, för den är inte lång.

  • Marie30 september, 2013 kl. 08:21
  • Svara

  Själv håller jag på att läsa ”Att föda ett barn” av Kristina Sandberg. Har du läst den? Den är bra, ruskig och angelägen. Har något av Joyce Carol Oates över sig.

   • Hanna30 september, 2013 kl. 09:16
    Författare
   • Svara

   Ja, men jag var inte helt såld. Jag tyckte att det märktes att hon som skrivit den är ett barn av idag och ville sätta sina idéer i en annan tid. Det är klart att det ofta är så, men på något sätt så blev 2000-talsförfattaren så närvarande i texten att det störde mig.

 1. Så spännande bokköp! Kul att hinna se dig på minglet!

   • Hanna2 oktober, 2013 kl. 09:51
    Författare
   • Svara

   Ja, jättekul! Jag har redan satt tänderna i flera av böckerna. Mycket roligt och inspirerande att vara på bokmässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.