Bokmässan dag 3

Min sista dag på Bokmässan 2013 började med en tur på mässan och sedan gick jag på ett seminarium om onda kvinnor i litteraturen som jag inte tyckte var tillräckligt bra för att slösa bort mina sista dyrbara bokmässeminuter på. Jag mötte istället upp Mia och vi gick och lyssnade på Sofi Oksanen igen. På väg dit fick vi en glimt av Caitlin Moran också.

Sofi Oksanen och Mircea Cartarescu

Sofi Oksanen och Mircea Cartarescu talar om att skriva under förtryck, något som Oksanen påpekade att hon faktiskt inte har erfarenhet av. Hon är trots allt uppvuxen i Finland och det fria väst. Däremot har hon gjort mycket efterforskningar kring hur det var att vara författare i Sovjetunionen. Mircea Cartarescu kunde bidra med mer personliga erfarenheter från det kommunistiska Rumänien.

Jag är europe

Jag är europé och jag ska rösta i Europaparlamentsvalet! Jag och Mia var ute efter Cecilia Malmströms eminenta pressekreterare, men hon fanns inte på plats. Då haffades jag av en annan i montern som frågade om jag ville vara med i en kampanj i syfte av öka valdeltagandet. Självklart ville jag det! Men jag fick inte träffa Catrine en gång till. Mia och Catrine var en del av mitt kompisgäng sista åren i Göteborg. Kul att hänga med dem i den rätta miljön. Synd bara att jag inte fick hänga med dem samtidigt och synd att Stein inte var med. Någon gång måste vi ses alla fyra i Göteborg samtidigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.