Berömda och glömda idrottskvinnor: Lindsey Jacobellis

Lindsey Jacobellis

Jag skulle inte ta med aktiva i den här serien, men här kommer ett undantag till, för det är bara för roligt för att inte prata om. Lindsey Jacobellis är en snowboardcrossens största stjärnor.

Hon ledde överlägset i finalen i OS i Turin 2006 och på sista hindret valde hon att stila lite och tappade kontrollen, föll och förlorade guldet. Se delar av finalen nedan:

Jag vet att jag läste en krönika av någon jag kan namnge, men inte skriver ut nu pga att jag inte hittar den trots att jag googlar, där denne skrev ungefär att ”så går det när man släpper in snowbordkidsen i OS”. För lika glad var Jacobellis för silvret, för det viktigaste var inte att vinna, utan att göra det med värdighet. Nu förlorade hon istället med värdighet. I Vancouver lyckades hon inte ta sig till final.

När jag först skrev och tidsinställde detta inlägg trodde jag att finalen gick idag halv elva, men jag hade sett fel på herrarna och damerna. Finalen gick igår och Jacobellis föll även i år och missade finalen och därmed medaljstriden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.