Avslutning novell-lördag: Kanada

Canadas flaggaIdag har Kanada varit tema i mitt återkommande novell-tema här på bloggen. Jag har recenserat sex noveller och alla har något vardagligt över sig. Just vardag och enkelhet är återkommande ord när jag beskriver novellerna. Det är det jag tar med mig från dagens noveller och faktiskt hela novellsamlingen Kanada berättar: Minne av vatten sammanställd av Magdalena Sørensen.

Intressant noterat är att de franskspråkiga novellerna ofta har språket i centrum. I alla fall i dem jag har recenserat.

Bäst alla kategorier: Sjöjungfru i burk
Bäst om språk: Oui or no
Vemodigast: Igloolik

Hela novellsamlingen var mycket bra och det var särskilt roligt att det både var engelsk- och franskspråkiga författare. Nu känns det som att jag vet lite mer om Kanada. Inte mycket såklart, men lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.