Isolering och mormors slutgiltiga avsked – aprilsummering 2020

Familjen i skogen

Familjen i Tyresta nationalpark. April 2020.

Livet i isoleringen har normaliserats och nu jobbar vi hemma och hittar på cornavänliga aktiviteter med barnen. Påsken var en prövning då Selma hade varit hemma pga en (förhållandevis lindrig) skada nästan hela veckan före påsk och sedan hade jag sedan tidigare utlovat påsklov. Vi pärlade, byggde med lego och tittade mycket på skärm. Ovan ser ni oss på en av våra utflykter. Tyresta nationalparks parkering må varit full, men väl inne i skogen kunde vi hålla social distansering med råge. Påskmiddag intogs med farfar på länk.

Den 16 april dog min mormor. Hon var 102 år och har levt ett långt och händelserikt liv. Hon fick tre barn, nio barnbarn och 14 barnbarnsbarn. Jag är glad för att hon slapp dö i covid. Jag är glad för att mina föräldrar fick trotsa besöksförbudet och hälsa på henne en sista gång. Jag är glad över att hon slapp leva i månad ut och månad in utan att få träffa folk. Jag är ledsen över att mormor inte finns mer, även om hon blev äldre än de flesta.

Min läsning

Just nu ligger jag precis i rätt fas för att klara mitt läsmål enligt Goodreads. Jag läser, men kanske inte på samma sätt som tidigare. Istället för pendling, har jag promenader till och från förskolan och då lyssnar jag istället för läser.  Det har blivit mycket Mumin, men även annat.

Tolv månader – tolv länder: Jag läste inget nytt land. Å andra sidan blev det många avprickade i februari, så ingen fara på taket än med andra ord. Jag beställde en bok som innehåller en novell av en kvinna från Ekvatorialguinea och den ser jag fram emot! Abdourahman Waberis In the United States of Africa kom på posten förra veckan och den ska snart påbörjas. Waberi kommer från Djibouti.

  • Centralafrikanska republiken
  • Djibouti
  • Ekvatorialguinea
  • Mauretanien
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Nej, inga sydafrikanska böcker lästa i april, men jag har påbörjat Lauren Beukes Flickor som skimrar. Jag återkommer om den när jag läst klart.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Inget nytt, kanske lite för att jag inte får gå på bibblan. Eller får och får, men det är betydligt krångligare än förut. Tänkte köpa en bok av Ingrid Jonker från Sydafrika. Då slår jag flera flugor i en smäll!

Semesterutmaningen Malta: Det känns ju inte jättekul att läsa böcker från Malta när resan är avbokad. Får se om jag genomför den ändå nu i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.