Annonser på Feministbiblioteket

Jag har nyligen blivit uppmärksammad på att det visas ofeministiska annonser på Feministbiblioteket. Jag använder bara Firefox och Crome och i de webbläsarna syns inte reklamen. Ni som använder Explorer eller Safari kan se dem under varje inlägg. Det är WordPress som lägger ut annonser om man inte väljer att betala 30 dollar om året. Nu är den summan inte ett jätteproblem för mig, men det finns olika paketlösningar som jag tittar på och en del saker jag måste fundera över innan jag betalar, så annonserna kommer inte vara borta imorgon. Detta trots den hemska spelreklamen som nu syns.

Detta aktualiserar en tanke jag har haft länge och det är att lägga över hela bloggen i wordpress.org. Men för att göra det behöver jag lite hjälp. Jag ska fråga min bror som hjälpt mig att ändra i css:en på den här bloggen, men om det finns någon annan därute som skulle kunna svara på några enklare frågor så är jag mycket tacksam! jag jobbar till vardags som webbredaktör så jag är inte helt oteknisk 😉

Tills omläggning eller betalning har skett: Använd Firefox eller Crome! (Av tusentals andra skäl än annonser på Feministbiblioteket ska du i vilket fall undvika Expolrer.)

2 kommentarer

    • Sofia14 maj, 2013 kl. 08:00
    • Svara

    I vilket fall tycker jag att alla kan maila wordpress och upplysa om att annonserna är sexistiska. Klart annonser är en viktig del i bloggar men att du ska betala för att inte ha kvar sexistiskt material känns ju inte helt ok.
    (Förmodar att de är sexistiska, kan ej se själv pga adblocker.)

    1. Det är nog inte alltid det, men den här gången var det en storbystad spelfigur med lite kläder. Wp lägger ut reklam mot att verktyget är gratis. Jag styr alltså inte över innehållet (men kan såklart upplysa dem!). Nu lutar det åt att jag lägger över bloggen i wp.org istället och då slipper jag betala för att slippa reklam. Och sedan kan jag ju ta in reklam som jag får betalt för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.