Nordiska rådets litteraturpris 2015

Nordiska rådet

Therese Bohman är nominerad till nordiska rådets litteraturpris för Den andra kvinnan. Otroligt roligt, men lite skämmigt att jag fortfarande inte kommit mig för att läsa den. Det ska bli ändring på det snarast, för jag brukar verkligen gilla allt annat hon skriver.

Niviaq Korneliussen

När jag väl var inne och tittade hittade jag en annan intressant nominering. Niviaq Korneliussen från Grönland, som jag läste i Katja Vahls antologi Ung i Grönland, är också nominerad. I antologin presenterades unga grönländare i gymnasieåldern och lite äldre så det är fantastiskt roligt att en av dem fullföljde sin dröm och brev författare och dessutom nu nominerad till ett så prestigefullt pris! Boken HOMO sapienne, som handlar om sexuell identitet och att vara homosexuell på Grönland, är jag oerhört sugen på att läsa. Den finns på danska, översatt av författare själv. Niviaq Korneliussen är född 1990.

Loggan och bilden är tagna från Nordiska rådets hemsida och fotograf är Jørgen Chemnitz.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.