Wien 2019: Ett feministisk galleri

Feministiskt galleri i Wien

Jag fortsätter mina berättelser om mitt besök i Wien där jag återsåg mina gamla vänner R och J. Jag och R tog en promenad i kvarteren runt Naschmarkt för att R hade läst att det skulle finnas massa spännande affärer och trevliga gallerier där. Hon hade rätt! Många pengar spenderades på små saker som gjorde oss glada och vi hittade ett feministiskt galleri. På Christine König Gallerie var det en liten utställning med Johanna Kandl, en österrikisk konstnär. Det pågick samtidigt en stor utställning med hennes konst på Unteres Belvedere, men dit hann vi inte gå (även om det fanns med i planerna).

Feministiskt galleri i Wien

Johanna Kandls konst ifrågasätter kapitalismen. Hennes fokus är att måla en bild och sedan använda sig av floskler som används i näringslivet. Nu är kanske inte kapitalismkritik något som ligger mig varmt om hjärtat, men jag tycker ändå att hennes bilder är ganska så talande. Det finns enorma skillnader mellan olika människors verklighet och inte minst kvinnor lever i förtryck i stora delar av världen. Därför kunde jag verkligen njuta av den här konsten. Jag köpte en museikatalog från Kunstverein i Ulm från 2003, som fanns tillgänglig i galleriet och jag har läst den. Recension på den kommer inom kort, så jag återkommer till Johanna Kandls konst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.