Veckans kulturfråga: Borttappad författare

Sista chansen

Vilken författare har du tappat bort frågar Lina på Enligt O. Hon själv svarar Nock Hornby och jag måste verkligen säga det samma. Jag älskade honom och läst allt jag kom över och kanske var Fever Pitch höjdpunkten för mig som är fotbollsintresserad. Han har nu kommit ut med en ny bok på svenska, Precis som du, på Forum. Blev nu mycket sugen på att läsa den.

Marian Keyes är en annan författare som jag tappat bort. Jag gjorde en snabb återkomst till henne och läste en av böckerna i serien om systrarna Walsh, men när jag upptäckte att den handlade om att bli änka, kändes det oerhört jobbigt. Jag var gravid när jag läste den och bara intresserad av lullull och fluff.

Kanske borde jag läsa den sista jag har kvar i serien om systrarna, men av någon anledning har jag aldrig blivit sugen. Andra har bekräftat det jag misstänkt, att hon tappat det. De tidiga böckerna är i klass med Mhairi McFarlane, men i de senare kan det till och med vara spöken inblandade. Jag vet inte om detta räknas som en borttappad författare, kanske mer en jag tröttnat på, men när jag ser henne komma ut med nya böcker tänker jag alltid att jag ska läsa den.

2 kommentarer

  1. jag har inte kommit till henne än, väntar i bokhyllan, blev nyfiken för hon är ju irländsk

    1. Ja, hon var bra! Kan då inte svara för de senare böckerna. Boken som illustrerar inlägget är den bästa, enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.