Recension: Tydén, Katja; Nu börjar vi skolan!; 2020

Nu börjar vi skolanMin lilla tjej är nu så stor att hon ska börja skolan till hösten. Det känns helt sjukt! Katja Tydén har skrivit en bok som heter Nu börjar vi skolan och jag fann den på bokrean och köpte den till Selma. Nu har vi läst den tillsammans. Ingrid Flygare har gjort de fina illustrationerna. Boken är utgiven på Bonnier Carlsen.

Vi får följa sex barn under deras första termin i skolan. Det är sex olika barn där någon gillar fotboll, någon inte vill äta i skolan och en tredje inte kan sitta still. Det handlar om att få kompisar och hur man hanterar skoldagen när skolan är ny och kanske lite skrämmande. I och med att vi får sex olika barns perspektiv finns det någon att känna igen sig i för många barn. Det är en bra blandning mellan kön, etnicitet och egenskaper och det inte är stereotypt.

Selma kände helt klart igen sig i flickan som inte ville äta och fick ont i magen. Själv skrattade hon mest och sa att hon minsann aldrig får ont i magen. Fast äter gör hon ju nästan inte alls på förskolan. Selma tyckte i stort mycket om boken och lärde sig snabbt alla barnens namn. Själv tyckte jag att det blev lite spretigt med sex olika barns perspektiv, men uppenbarligen gick det hem hos mitt barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.