Efter Sveriges Mästerkock – en ukrainsk kokbok?

MasterChef

Nu är Sveriges Mästerkock slut för den här säsongen och eftersom folk kollar i efterhand så ska jag inte spoila vinnaren. Vad som däremot känns ofarligt att berätta om är att Anja från Ukraina inte vann. Priset i Sveriges Mästerkock är bland annat ett kokbokkontrakt på Bonnier fakta, men det hindrar ju inte förslag från att snegla på andra deltagare.

Det är inte helt ovanligt att andra deltagare också fått ge ut kokböcker. Min idé är att vi får se en ukrainsk kokbok där del av vinsten går till krigets offer.  Är det inte en fantastisk idé? Jag tror att många gärna skulle lära sig mer om ukrainsk matlagning och gärna skulle köpa en kokbok med ett sådant tema, inte minst om man gör en god gärning samtidigt.

Anja Allvin, som kom femma i år och Tetyana Martyn, som kom femma 2020 är båda från Ukraina och har på sina respektive Intragramkonton visar hur det lagar mat i Skåne för folket i Ukraina. Så förlagen, vad väntar ni på? Låt Anja och Tetyana ge ut en kokbok för deras hemland och gör en välgärning samtidigt. Jag tror att det kan bli succé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.