Vårvittring och nobelläsning – marssummering 2019

Familjen på Skansen

Familjen på Skansen äter bullar. Mars 2019.

Mars har faktiskt gått ganska fort. Vårvittring gör sitt till. Sjukdomar har ebbat ut och det har inte blivit fullt så många sjukdagar och vab som under februari och det är också skönt. Månaden började lite knackigt med återigen minusgrader, men slutade med en solig dag på Skansen. Jag har fortsatt läst nobelpristagare på bussen och tunnelbanan och det har gått med en rasande takt. Sedan har det blivit lite annat också, några recex och lite chicklit.

Månadens läsning

Månadens språk: Kinesiska var månadens språk och jag läste Min barndoms Peking av Lin Haiyin. Det var en mycket fin bok om en fjärran stad i en svunnen tid.

Nobelpristagare 1: Här går det ju hur bra som helst.  Nu är det bara sex stycken kvar och under månaden har jag prickat av både 30-talet och 20-talet.

Nobelpristagare 2: Jag har inte läst så många kvinnor som borde fått nobelpriset. Den utmaningen får jag ta tag i när jag läst färdigt mina nobelpristagare, tänker jag.

Jorden runt: Här har det inte heller gått så bra. Jag har nu beställt en bok från Guinea på bibblan så att jag kommer lite mer framåt. UPPDATERAT Jag glömde ju att jag läst en bok från Komorerna, The Kaffir of Karthala av Mohamed Toihiri. Märklig, men inte alls dålig bok.

Lyrik: Läser Anna Maria Lenngren just nu och det har tagit ganska så lång tid. Men nobelpristagarna William Butler Yeats och Giosuè Carducci är två poeter jag läst! Den första var väl någorlunda bra, medan den andra not so much.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.