Vårrunda och vardagsglädje – majsummering 2022

Vårrundan 2022

Maj började och avslutades med vackra vårvyer. Vårrunda på Kinnekulle inledde och besök på Landsort avslutade och däremellan hade jag kul på jobbet, vi såg Eurovision, vi firade att Selma blev sex år och vi såg trädgården grönska framför våra ögon. Maj är en underbar månad och maj 2022 var inget undantag. Att åka in till stan mer eller mindre varje vardag gör mig gott, likaså att träffa kollegor och prata politik. Det enda som jag saknade var värme. Det har varit ok varmt, men lite väl svala kvällar.

Nu närmar sig sommarsemestern med stormsteg och jag ska försöka att inte göra om förra årets misstag att ta med mig böcker jag ändå aldrig vill läsa till landet, för då ökar spelande och pill på telefonen och läsandet blir obefintligt. Jag återkommer med en gedigen lästlista att längta till och att plocka av. Just nu dammsuger jag Storytel och Kidle samt mina egna bokhyllor efter bra böcker att ha med på en sådan.

Min läsning

Jag har fått upp läsningen bra, men samtidigt är det mycket på jobbet och jag är trött på kvällarna. Det är mycket nu inför semestrarna, men aktiviteterna trappar av i snabb takt och snart slutar skola och förskola. Då börjar istället stressen med att hitta på saker för sommarlovslediga barn och arbetande föräldrar, men det ska nog gå bra. Kanske inte bästa förutsättningar för läsning, men det återstår att se. Jag har i alla fall den senaste veckan läst flera otroligt bra böcker.

Läsa jorden runt: Jag ska läsa böcker från 40 länder och i maj blev det två nya länder så jag är uppe i 16 totalt. Nya länder:

  • Italien
  • Turkiet

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var det Egypten och det bidde ingenting 🙁

Hyllvärmare: Jag koncentrerade mig på nya böcker i maj.

Bokcirklar: Här läste jag den fantastiska boken 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld av Elif Shafak från Turkiet. Vi bestämde oss för den i Läsa jorden runt-cirkeln. Efter senaste boken från Ukraina ville vi stanna i regionen. Samtalet hålls om en vecka och återkommer om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.