Några ord om nyfunnen läsglädje

Powerwalk på Landsort maj 2022

Nu har jag tagit igen mig ett par dagar på landet och jag måste säga att det har gjort under för min läsglädje! Det är inte bara miljön och ledigheten som gjort det, utan de böcker jag har tagit med mig. Som jag skrivit tidigare för förra sommaren en katastrof sett ur lässynpunkt och när jag har analyserat orsakerna så var det att jag helt enkelt inte hade några roliga böcker med mig.

Ett misstag jag ofta gör på semestern är att packa ner alla gamla hyllvärmare som stått och pockat på under året, men som jag aldrig velat läsa. Finns det inga böcker på att-läsa-listan som man är rejält sugen på, men som man aldrig hunnit ta tag i, är det dags att gå till bibblan eller bokhandeln för att införskaffa sig nya. Böcker jag vill läsa, men aldrig känner för, måste varvas med böcker att längta till. Annars spelar jag Pokemon Go istället.

Jag fattar egentligen inte varför jag inte har begripit hur jag fungerar, eller så är det bara så att när semestern kommer så är vilka böcker som ska med inte det viktigaste där och då. När jag kommer hem från landet ska jag göra en noga planering av vad som ska läsas och vad som eventuellt behöver kompletteras med. Jag vill njuta i solen med en bok i handen och inte kisandes över min mobil. I alla fall inte varje liten egen stund.

Jag ska klura nu en vecka eller så och ska sedan presentera en läshög inför semestern som ska innehålla massa spännande saker som jag längtar efter och som utmanar mig. Blandningen är viktigast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.