Världsutmaning: Mina böcker

JordglobVad roligt att så många redan nu har anmält sitt intresse till världsutmaningen! jag återkommer om några dagar med lista på alla som är med. För att ge er lite inspiration kommer här de böcker jag ska läsa. Förutom de snäva kriterierna som jag satt upp för mig själv har jag även sagt att jag ska läsa böcker från länder jag inte läser så ofta från annars. Exempelvis USA, Storbritannien, Tyskland, Canada, Egypten och Kina går bort. Snävt och elakt mot mig själv, men är det utmaning så är det*.

Afrika

Damia Oumassine – Kvinnor i arganträdets skugga (Marocko)

Jag hade inte hört talas om den här författaren, men hittade boken bland nyutkomna på Tranans förlag. Den verkar spännande och jag har faktiskt redan smygstartat med den.

Asien

Kyung-Sook Shin – Ta hand om min mor (Sydkorea)

Den här boken har jag spanat på länge och när jag så att den kommit ut i pocket så slog jag till. Sydkorea har jag faktiskt inte läst något från tidigare så det ska bli spännande.

Europa

Silvia Avallone – Stål (Italien)

Ytterligare en bok jag spanat på länge och hört så otroligt mycket gott om. Jag har verkligen längtat efter den här bokens pocketupplaga. Jag hoppas att jag inte ska bli besviken.

Nordamerika

Gioconda Belli – The country under my skin (Nicaragua)

Det blev lite svårare från Nordamerika om USA och Canada gick bort. Här en en bok om en kvinna som varit med i den Nicaraguanska armén och den är faktiskt en gammal hyllvärmare. Nu ska den äntligen läsas!

Oceanien

Doris Pilkington – Rabbit proof fence (Australien)

Det var svårt att hitta något från Oceanien och eftersom jag knappt läst något därifrån alls så fick Australien duga. Detta är en sann historia om en flicka från ursprungsbefolkningen som rymmer från ett interneringsläger tillbaka till sin familj efter rasbiologiska lagar 1931.

Sydamerika

Isabel Allende – Paula (Chile)

Den ska vara fruktansvärt sorglig, men också innehålla många feministiska tankar. Därför har jag valt just Paula till att bli boken från Sydamerika. Den handlar visserligen om en kvinnas barn som dör, men barnet är vuxet så jag hoppas att jag klarar det.

*Jag hoppas att ni förstår att jag inte förväntar mig att ni andra ska vara så hårda mot er själva!

1 kommentar

5 pingar

  • elinko11 april, 2013 kl. 10:50
  • Svara

  Åh, Stål vill jag också läsa. Särskilt som vi varit mycket i Piombino där den utspelar sig. Har köpt pocketen, men nu har jag ju så mycket att läsa…
  Här kommer mina bokval. http://varldenslitteratur.wordpress.com/2013/04/11/vrldsutmaning/

 1. […] Mina bokval hittar du här […]

 2. […] Själv har jag läst Afrika, Asien och Oceanien […]

 3. […] Själv har jag läst Afrika, Asien, Oceanien, Europa och Nordamerika […]

 4. […] Själv har jag läst Afrika, Asien, Oceanien, Europa, Nordamerika, och Sydamerika […]

 5. […] Själv är jag klar och har jag läst Afrika, Asien, Oceanien, Europa, Nordamerika, och Sydamerika […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.