Världsutmaning – lägesrapport juni

JordglobDå var det dags igen. Ytterligare en månad har gått och jag ser att många av er läser på som bara den.

Det är aldrig försent att hoppa på. Regler för att delta: Läs en bok från varje världsdel. Vad som är en bok från en viss världsdel avgör du själv. Gå på författaren eller innehållet eller något annat. Det är helt ok att vara mycket kreativ.

 

Här kommer en uppdaterad lista på vad vi läst hittills:

och dagarna går… Har läst: Afrika, Europa, Nordamerika och Asien

C.R.M Nilsson Har läst: Nordamerika, Asien och Sydamerika

Bokdivisionen Har läst Oceanien

Bokmoster Har läst: Europa, Oceanien, Asien och Afrika

En bok från alla världens länder Har läst: Europa och Asien

Mina betraktelser Läser Sydamerika

Sannas bokhylla Har läst Asien, Europa och Afrika

Bokhyllan i pepparkakshuset Har läst Asien

Själv har jag läst Afrika, Asien, Oceanien, Europa och Nordamerika

Vad duktiga vi är! Det är många böcker lästa och ganska lång tid kvar.

6 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Oh! Tack för uppdateringen! Ska genast följa länkar och kolla in vad alla läser. Jag har fastnat i sydamerika, det finns en anledning att jag nästan aldrig läser böcker från världsdelen. Det går trögt. Får ta en flotte till Nya Zeeland istället och kasta mig över Janet Frame.

  1. Hm, jag som ser fram emot min Sydamerika. Jag ska läsa den och sedan ägna sommaren åt att läsa massor av världslitteratur. Har sett ut tre sydamerikanska böcker att läsa. Får se om jag tycker att det är lika trögt 🙂

 2. Jag har också spanat in Janet Frame! Jag har hittat böckerna jag vill läsa för resterande världsdelar – i alla fall i teorin – men det är en del annat jag vill läsa dessutom så det blir inga uppdateringar närmsta veckan precis.

  Sydamerika är min vita fläck på kartan i alla avseenden så vi får väl se hur det går med den, misstänker att den kommer dra ut till sist…

  1. Jag tar lite extra tag om Sydamerika nu. Det behövs för mig också 🙂

 3. Jag håller på att fuska om min lista lite så jag har läst Skugga-Baldur (Island/Europa) som jag bloggat om idag och En gåtfull vänskap (Japan/Asien) som jag ska blogga om alldeles snart! 🙂

  1. Fuska är helt ok i den här utmaningen 🙂 Jag ska kolla in dina recensioner.

 1. […] deltar ju i Feministbibliotekets Världsutmaning, där jag gick starkt ut med en bok i maj från Asien. Det var ”Den gamla […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.