Vardagsslit och höstrusk – oktobersummering 2020

Selma och hösten

Flickan och hösten. En ovanlig dag när solen sken. Oktober 2020.

Inte så mycket har hänt i oktober, känns det som. Vardagen tuffar på med med- och motgångar och den förhatliga coronan har blivit en naturlig del av livet. Det var varit en del slit, vilket har känns jobbigt i höstrusket. Tyvärr gör coronarestriktioner att jag sitter still, mest träffar folk online och alltmer får en känsla av att inget går att planera någonsin. Men nu har det varit höst”lov” och om inte helt ledigt, så i alla fall lite slappare.

Här hemma är det lite Halloweenpyntat och vi laddar stort inför första julen i huset. Här ska pyntas! Men jag måste vänta. Vill inte känna att alla bör åka ut före nyår och det finns ju en poäng i att då inte börja för tidigt. Varför i hela fridens namn skriver jag om detta en månad i förväg – skärpning!

Min läsning

Jag läser och det bli i vilket fall inte längre och längre från läsmålet, utan håller mig på konstant 6-8 böcker efter läsmålet.

Tolv månader – tolv länder: Ok, Tchad prickas av i och med dikten The cry of the bird av Nimrod Bena Djangrang. Jag fick inte tag i den (enda?) bok som finns översatt till engelska från Tchad. Sedan har jag läst den utomordentligt dåliga, men lättlästa, boken Crossing the Atlantic Ocean In Search of Happiness av Amadou Ndiaye från Mauretanien. Nu läser jag In the United States of Africa av Abdourahman Waberi från Djibouti.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Den här utmaningen känns det som att jag har försummat lite.

Hittat i min bokhylla: Jag var så pepp, men så har jag fortfarande bara läst en bok. Tror de här utmaningen får följa med in i 2021 för det finns så mycket kul att upptäcka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.