Hittat i hyllan: Novellsamlingen Spöken från Granta

Spöken från Granta

I avdelningen böcker jag inte visste att jag hade, dök novellsamlingen Spöken från Granta upp. Granta är ett magasin som ska ta upp det bästa ur litteratur från hela världen. Det är både fiktion och reportage och även lyrik i deras samlingar. Min utgåva om spöken är en svensk variant som ges ut på Bonniers.

Det är Halloween idag och därför tyckte jag det var extra roligt att lyfta fram just den här samlingen. Jag kan tycka att spökhistorier är lite roliga om det är finurliga och inte ren skräck. För som jag skrev häromdagen är skräck inte riktigt min genre.

Även om jag tycker att Granta i teorin är ett fantastiskt magasin, har jag läst mycket lite ur dem. Jag vet inte om just Spöken kommer att bli den utlösande faktorn som gör att jag läser dem från pärm till pärm, men i vilket fall förtjänas den att bläddra i och kanske finner jag ett par texter som jag blir sugen på att läsa. Bland författarna i det hör numret kan nämnas Stephen King, Aase Berg och Hilary Mantel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.