Var kan man hitta en tappad läslust mitt i semestern?

Solnedgång på Landsort

Här blev inte många böcker lästa sommaren 2021.

Jag har varit i över tre veckor på Landsort. Där läser jag hela dagarna långa. Eller ja, det var en sanning förr om åren. I år har jag inte läst speciellt mycket. Jag vet inte var det är, men det funkar inte. Jag har ingen lust. Allt jag tar i är oinspirerande och tråkigt. En förklaring kan vara att jag tagit med mig böcker till landet som jag tänkte att jag ska läsa när jag får tid, som faktiskt ÄR oinspirerade och tråkiga.

Jag lyssnar på en spännande deckare, Samtal från en ängel av Guillaume Musso, men jag vill även läsa böcker. Jag tänkte att jag skulle ta tag i Orkansäsong av Fernanda Melchor, som jag tidigare ratat för att den verkar vara för hemsk. Det känns som att kanske är det så att hemskhet är av underordnad betydelse nu, och att jag mer vill ha böcker som rycker tag i mig och engagerar mig.

Nu är jag inte helt oroad för den tappade läslusten, jag är mer frustrerad. Det sannolika är att det handlar om fel böcker, snarare än om mig. Men var hittar jag rätt böcker nu? Varför har jag inte förberett detta in i minsta detalj innan så att jag inte hamnade här? Så många frågor och inga bra svar. Nu är jag i Lidköping och lästillfällena är färre, men bokhyllorna fylligare. Om någon av de sex-sju böckerna jag tagit med mig inte faller mig i smaken, kan jag hugga in på mammas böcker.

Om någon sett min läslust eller vet var jag kan finna den, tar jag gärna emot tips och upplysningar som kan leda sökandet framåt. Tills dess sätter jag väl in hörlurarna och lyssnar lite medan jag spelar Pokemon Go eller Wizards unite…

2 kommentarer

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

    Känner igen mig delvis, då jag fortfarande inte har kommit in i de pristagarböcker jag planerat att läsa. Har fått nöja mig med ”lättare” litteratur och då fått upp farten igen. Tråkigt.

    1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

      Jag har iofs kommit in i en gammal bok nu och det är kul. Tror kanske att mycket berodde på att de där recexen som blivit liggande kanske helt enkelt blev det av en orsak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.