Vad jag ljög om

Kuala Lumpur

I förrgår hakade jag på utmaningen Fyra sanningar och en lögn och nu tänkte jag avslöja svaret. Jag gjorde en fuling för det var, skulle kan kunna säga, fyra sanningar och en halvsanning. Lögnen har nämligen hänt, men inte mig.

  • När jag var i Ghana en gång och bevittnade en valkampanj blev jag haffad av polisen för olovligt kampanjande. Det var inte tillåtet för utlänningar att bära partisymboler och jag blev förd till ett skjul som fungerade som polisstation. Efter lite snack blev jag släppt och möttes av en hel by som följde dramat.

Vi var fyra stycken som haffades och det var mer komiskt än läskigt faktiskt. Hela byn verkade vara mest roade. Vi hade med oss en värd som hela tiden skrattade så vi fattade att det mest var för att skrämmas.

  • När jag var i Vitryssland blev jag medsläpad till en bastu som låg i en gammal nedlagd industrilokal. Där initierade en naken kille ett samtal om feminism. Eftersom han inte talade engelska tolkade en kompis till honom som var alkoholist samtalet som blev tämligen komiskt.

Jodå, jag har varit i Vitryssland och diskuterat feminism med en naken vitryss och minns att jag tänkte att detta kunde vara ett av det mest bisarra ögonblicken i mitt liv. Jag skulle någon timma senare uppelva något om möjligt ännu mer bisarrt, nämligen att få bevittna min kompis utanför bastuns omklädningsrum i den kalla industrilokalen (det var oktober) spela pingis med en annan naken (och stupfull) vitryss.

  • När jag skulle åka till Wien med buss hade jag totalt glömt att man skulle ha pass med sig. När jag kom på det chansade jag och det höll hela vägen ner till tjeckiska gränsen där jag blev avslängd. Men jag tog mig ändå till Wien på omväg via Tyskland och in i Österrike där man inte behövde pass, fastän detta var före Schengen.

Detta har inte hänt mig så det är lögn! Dock hände det min kära och då inte särskilt beresta vän Rasmus när han var på väg till mig som bodde i Wien.

  • När jag skulle åka till Boracay i Filippinerna fick jag boarda ett plan och sitta på det ganska länge utan att det startade. Fick sedan reda på att det inte kunde avgå och fick gå av planet. Efter att en buss kört runt på alla passagerare några varv på flygplatsen fick alla boarda samma plan igen och flyget lyfte till en annan destination, en och en halv timmes resväg ifrån vår ursprungliga destination.

Japp, har hänt och jag berättade om det här.

  • När jag var i Kuala Lumpur råkade vi ofta ut för att taxichaufförer försökte blåsa oss på priset. En kille körde oss till en bar på kvällen till överkomligt pris. Dagen efter försökte vi åka taxi igen och en kille försökte få oss att gå med på en hutlös summa och vi argumenterade lite ända tills vi såg att det var samma chaufför som kört oss kvällen innan!

Nu är Kuala Lumpur inte så stort som många tror (inklusive jag själv), bara något mindre än Stockholm. Men ändå. Samma taxichaufför två kvällar i rad var rätt häpnadsväckande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.