Miniutmaning: Thailand 2017

Thailands flagga

Jag läste ju en del böcker med anknytning till Thailand innan jag reste. Det blev kanske inte så heltäckande som det skulle kunna ha blivit om jag inte fått ett nytt jobb samt inte haft så små barn. Livet, ni vet, kom emellan. Men jag är ändå nöjd med att jag satte Thailand i fokus i min läsning, i alla fall i några veckor.

Fyra böcker läste jag, varav tre hade thailändska författare.

Nilawan Pintong mfl (red) – Women in Thai literature: En bok om kivnnor i den thailändska litteraturen från 1100-talet fram till 1800-talet. Den är utgiven av den thailändska regeringen, men raden forskare i redaktionsrådet tyder ändå på viss vetenskaplig grund. Intressant liten skrift.

Jane Vejjajiva – The happiness of Kati: En ungdomsbok om en flicka som mister sin mamma. Oerhört sorglig och en vacker bok. Det var roligt att jag hittade en roman av en kvinnlig författare från Thailand.

Rattawut Lapcharoensap – Sightseeing: Den här novellsamlingen älskade jag! Mycket bra om vardagslivet i Thailand. Gripande historier!

Tinna Lindberg – Förnedringen: En svensk deckare om svenskar i Thailand. Bestialiska mord och mordoffer som rider på elefanter. Intressant trots allt, men lite väl genomhastad.

Förutom böcker skrev jag om en thailändsk feminist:

Nilawan Pintong

Har ni bågra bra tips på thailändsk böcker eller böcker om Thailand som jag borde läsa. jag har läst Beach av Alex Garland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.