Utmaning 2021: Geografi och språk

Världskarta

Jag har läst något från varje land i hela världen. Det betyder inte att jag är klar och vill lägga den utmaningen bakom mig. Nu vill jag gå vidare och se till att min läsning förblir bred och har en stor geografisk spridning. Min nya utmaning är kopplad till antalet lästa länder och antalet lästa språk. Jag börjar starkt med att läsa Hur mår fröken Furukura? av Sayaka Murata från Japan.

Min geografiutmaning 2020

 • Läsa en bok* från 40 olika länder i världen.
 • Läsa minst två böcker* från varje världsdel.
 • Läsa fem böcker på andra språk än svenska och engelska. Norska, danska och tyska ska alla vara representerade.
 • Prioriterade länder att läsa något från är de som i min jorden runt-utmaning bara representeras av en novell eller spridda dikter.

*) En bok kan ersättas med noveller eller samlade dikter på nätet så länge detta alternativ inte överutnyttjas.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
  • Anna8 januari, 2021 kl. 05:43
  • Svara

  Kul utmaning! Jag ska också försöka läsa bredare i år. Brukar snitta 30 länder men 40 vore ju en utmaning att sikta på!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
   • Hanna12 januari, 2021 kl. 09:55
    Författare
   • Svara

   Det var lite så jag tänkte! Brukar inte räkna länder eftersom jag ville pricka av hela världen först. Men nu så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.