TV-serie: Störst av allt på Netflix

Störst av allt

2016 kom Malin Persson Giolitos bok Störst av allt ut. Det blev oerhört hajpad och jag stämde in i hyllningskören. Några år senare kom TV-serien Störst av allt på Netflix och även den blev hajpad. Jag såg den inte då för att jag helt enkelt inte kollade så mycket på serier. När jag sedan gjorde det stod svenska serier inte högst i kurs hos maken så den fick vänta. När jag väl började att se dan la ja ner efter två avsnitt.

Serien, liksom boken, skildrar överklassen i Djursholm och en skolskjutning där den skyldiga är död och hans flickvän står åtalad för medhjälp. Sebastian är son till Sveriges rikaste man och Maja faller för hans charm. Maja är den som tillslut tar hand om Sebastian för att ingen annan gör det och för att alla, utom möjligen hennes föräldrar, anser att hon borde göra det.

I helgen bestämde jag mig att det var dags att se klart serien. Jag hade också ett minne av att jag tyckte att början på boken var lite seg och gav därför serien en andra chans. Jag kan konstatera att den blev betydligt bättre efter några avsnitt, men det som jag mindes av boken också. För egen del tyckte jag bäst om rättegången och mindre om alla ungdomsfester och jag tyckte att serien visade mer av fester och mindre av hur Sebastians ohälsa växte fram.

Felix Sandman och Hanna Ardéhn gör fantastiska rollinsatser och serien känns trovärdig och känns som värdig boken. Som sagt så tyckte jag att serien var lite ytlig, men det är svårt att komma ifrån det när det kommer till en serier som bygger på böcker. Till dig som inte fastnar för seriens första avsnitt, kan jag dock säga att det blir bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.