Recension: Eriksson Sandberg; Moa; Ellens val – Lockelsen; 2021

Ellens val - LockelsenNu får vi återse Ellen från Ellens val. Helena Dahlgren skrev bok ett och två och nu är det Moa Eriksson Sandbergs tur att skriva bok tre och fyra. Lockelsen är bok tre. Jag lyssnade på de andra två så det blev lyssning på Storytel den här gången också. Boken är inläst av Ella Schartner. Boken är utgiven på Forum.

Ellen är tillbaka på universitetet och hon är vansinnigt förälskad i doktoranden Carl. Hon tror att det är besvarat, men hon vågar inte tro på det. Samtidigt engagerar hon sig i en kvinnogrupp för kvinnlig rösträtt och för rättvisare arbetsvillkor. Alva och hennes pappa som är läkare har lyckats lokaliserat Isa, Elles syster, och Ellen får upp hoppet om att få träffa sin syster. Vi får också följa Gabriella och Oscar där Gabriella börjar misstänka att allt inte står rätt till när de fortfarande efter flera veckor inte fullbordat äktenskapet. Mycket ser fint ut och det mesta veckar ordna sig och alla underbara kvinnor i boken kämpar för en bättre värld, men det går inte alltid smärtfritt.

Ellens val och Lockelsen var verkligen det jag behövde för att komma igång med lyssningen igen! Ofta stör jag mig i historiska böcker att det blir 2020-talsvärderingar i en 1910-talsmiljö, men här tycker jag att det passar (och dessutom är det inte helt och hållet våra värderingar). Det är som en svensk Bridgerton fast färre baler och inte bara rika personer. Eller en Fröken Frimans krig fast med sex och lite yngre personer. Jag gillar skarpt och har redan påbörjat bok nummer fyra – Friheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.